Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2500 g água
- 85 g gelatina em pó de morango (1 saqueta)
- 85 g gelatina em pó de papaia (1 saqueta)
- 85 g gelatina em pó de groselha (1 saqueta)
- 85 g gelatina em pó de limão (1 saqueta)
- 170 g gelatina em pó de abacaxi (2 saquetas)
- 370 g leite condensado
- 200 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1013 kJ / 242 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de castanhas
45min
Doce da casa
2 Std. 30 Min
Gelatinas de leite
7 Std. 30 Min
Gelatinas de fruta
5 Std. 15 Min
Mousse de chocolate branco e frutos vermelhos
45min
Mousse rápida de framboesa
15 min
Semifrio de bolacha e ovos
4 Std.
Semifrio de bolacha
5 Std.
Gelatina arco-íris
7u.
Bolo de bolacha
2 godz. 25 min
Bolo de leite condensado e ananás
1h
Bolo pudim
3 Std.