Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola
- 3 dentes de alho
- 20 g salsa
- 75 g banha
- 1 folha de louro
- 800 g fressura de porco, cortada em pedaços pequenos (coração, fígado, rins, pulmão e baço)
- 500 g água
- ½ c. chá de sal
- 3 cravinhos
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de colorau
- 1 c. chá de cominhos
- 1000 g sangue
- Pão alentejano q.b. cortado em fatias finas
- 1 laranja, cortada às rodelas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4452.3 kJ / 1064.1 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 138.4 g
- Tłuszcz
- 42.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 305.3 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45min
Creme de ervilhas com queijo-creme
50min
Sopa de ervilha
40min
Caldo-verde
40min
Sopa de feijão-verde
35min
Creme de feijão-branco com chouriço e alecrim
45min
Pernas de frango com favas e molho de tomate
1h 45min
Canja cremosa
50min
Sopa de sabores de Inverno
50min
Sopa de cenoura e canónigos
35min
Sopa de alface
35min
Caldo-verde com couve-flor
30min