Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g chícharos secos
- 150 g broa de milho cortada em pedaços
- 100 g cebola
- 20 g salsa
- 2 postas de bacalhau demolhado (500 g aprox.)
- 3 ovos
- 1000 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 1 pitada de sal
- ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- 200 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 6 dentes de alho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1804.8 kJ / 431.4 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1583.5 mg
Alternatywne przepisy
Favas no forno
1h
Grão à alentejana
1h 15 min
Salada de coelho
15min
Sopa de segurelha
40min
Caldeirada de polvo
1h
Sopa de entulho
1h 30min
Caldeirada de bacalhau
40min
Sopa de peixe alentejana
40min
Feijoada de polvo
1h 30min
Tarte de grão e coco
45min
Caldo-verde com couve-flor
30min
Sopa do campo
40min