Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g coentros
- 15 g poejo
- 5 dentes de alho
- 70 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 3000 g água
- 50 g vinagre
- 1 ½ c. chá de sal
- 6 ovos
- 2 perdizes cortadas em quartos (600 g aprox.)
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 250 g pão alentejano cortado finamente
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1800 kJ / 431 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Refogar 200 g de cebola
25 Min
Tomatada
25 Min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 min
Kofta de borrego com chutney de manga
2 Std. 10 Min
Booster de tomate e funcho
5 min
Fraca em crosta de farinha e sal com legumes
2 Std. 30 Min
Frango com molho tandoori
5 Std.
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Vinagre de especiarias
30min
Arroz de tomate
30min
Coelho à transmontana
7 Std. 30 Min
Tomatada de bacalhau bragançana
35 min