Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 oz olive oil
- 6 - 7 oz mixed vegetables, for sautéing (e.g. onions, shallots, leek), cut in pieces (¾ in.)
- 25 - 27 ½ oz mixed vegetables (e.g. zucchini, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips, green peas), cut in pieces as needed
- 26 ½ - 28 oz water
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube - 1 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 448.4 kJ / 107.2 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 724.1 mg
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20 Min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45min
Oatmeal
15 Min
Butternut Squash and Apple Soup
30min
Pea Soup
30min
Steamed Rice
25 Min
Vegetable Soup
35min
Golden Beet Gazpacho
50min
Buttermilk Mashed Potatoes
35min
Bolognese Sauce
1 Std. 10 Min
Split Pea Soup
1 Std. 25 Min
Basic Vegetable Soup
50min