![Basic Soup Purée Basic Soup Purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9a57d522-fb05-42b8-9b35-91880f631e22/Derivates/713f56f9-1b7b-487b-b890-11514e60d433.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 oz olive oil
- 6 - 7 oz mixed vegetables, for sautéing (e.g. onions, shallots, leek), cut in pieces (¾ in.)
- 25 - 27 ½ oz mixed vegetables (e.g. zucchini, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips, green peas), cut in pieces as needed
- 26 ½ - 28 oz water
-
1
tsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube - 1 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 448.4 kJ / 107.2 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 724.1 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45min
Butternut Squash and Apple Soup
30min
Carrot Ginger Soup
20p
Basic Vegetable Soup
50 Min
Pea Soup
30min
Asparagus Cream Soup
25 Min
Steamed Rice
25 Min
Creamy Mushroom Soup
25 Min
Vegetable Soup
35 Min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 Min
Summer Squash Soup, Fish with Rice and Vegetables, Apple-Pear Crumble
1 Std. 35 Min
Buttermilk Mashed Potatoes
35 Min