French Onion Soup

French Onion Soup

4.1 153 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • Gruyère cheese cut into pieces
    3 oz
  • yellow onions halved
    18 oz
  • olive oil
    1 oz
  • unsalted butter
    1 oz
  • salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    2 pinches
  • all-purpose flour
    2 tsp
  • water
    32 oz
  • stock cube chicken or beef
    1
    1 heaping tsp homemade stock paste, chicken or beef
  • baguette slightly stale, or other crusty bread
    12 slices

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 229.4 kcal / 959.8 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 427.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...