![Maple and Brown Butter Roasted Butternut Soup Maple and Brown Butter Roasted Butternut Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8e9bbd0e-0f75-4cab-8cd4-4cb68484e1c3/Derivates/aebf0cfb-3541-41a5-afcb-e8628a9a7839.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 26 - 30 oz butternut squash, seeds removed, skin on, cut into pieces (2 in.)
- 7 oz yellow onion, quartered
- 2 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- 5 oz unsalted butter, divided
- ½ tsp salt
-
ground black pepper, to taste
lub white pepper, to taste - 28 oz vegetable stock
- 1 - 2 oz maple syrup
- 18 dried sage leaves
- 3 oz pine nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 387 mg
Alternatywne przepisy
Hummus with Brussels Sprouts and Crunchy Topping (Bill Yosses)
2 Std. 15 Min
Ratatouille Galette (TM6)
1ч. 30 мин.
Cranberry Brie Phyllo Cups
1h
Pumpkin Chili
50min
Maple Sweet Potato Soup with Parmesan Croutons
45min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50min
Acorn Squash Gratin
1 godz. 55 min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1ч. 10 мин.
Lemon Caper Potato Salad
1h
Chopped Asian Salad
20min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45min
Buttermilk Mashed Potatoes
35min