![Cantina Salsa Cantina Salsa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7E6D9D4A-4039-463B-9434-263D753FE467/Derivates/c7172724-4b3f-4617-8584-3689879de0c2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Roma tomatoes, halved
- 2 jalapeño peppers, de-stemmed (see Tip)
- 2 ½ oz white onion, cut into pieces
- 1 oz fresh cilantro
- 3 garlic cloves
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 1 oz freshly squeezed lime juice
- Wartości odżywcze
- na 1 oz
- Kalorie
- 32.9 kJ / 7.9 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 84.5 mg