Eierlikör-Candy Cake

Eierlikör-Candy Cake

4.5 240 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 Stücke

Składniki

Biskuit
  • Eier
    4
  • Zucker
    160 g
  • Weizenmehl Type 405
    160 g
    160 g Dinkelmehl Type 630
  • Backpulver
    ½ Pck.
Eierlikörcreme und Fertigstellung
  • Zucker
    80 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Sahnesteif
    1 Pck.
  • Eierlikör
    200 g
  • Quark
    500 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) 30 g
    1 Pck.
  • Zartbitter-Kuvertüre in Stücken
    150 g
  • Kokosfett (z. B. Palmin)
    15 g
  • Schoko-Doppelkeks mit weißer Cremefüllung (z. B. Oreos®)
    8
  • Karamell-Nuss-Pralinen (z. B. Toffifee)
    8
  • Mandel-Kokos-Pralinen (z. B. Raffaello®)
    6
  • Schokoladen-Ostereier (z. B. Überraschungs-Eier)
    4

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 10 g
Kalorie 1603 kJ / 383 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...