Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schokoladenteig
- 40 g Butter,weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 25 g Zucker
- 1 Ei
- 30 g Mehl
- ½ TL Backpulver
- 30 g Mandeln, gemahlen
Schokoladenganache
- 50 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 50 g Sahne
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 25 g Mandellikör (z. B. Amaretto) (opcjonalnie)
Glasur und Fertigstellung
- 250 g Marzipan-Rohmasse
- Puderzucker zum Bestäuben
- 300 g weiße Kuvertüre, in Stücken
-
20
g Pistazien, gehackt, zum Bestreuen
lub 20 g Schokoladenraspeln zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 499 kJ / 119 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Salzkaramell-Pralinen
2h 10min
Nougat-Pralinen
3h 25min
Erdnuss-Schoko-Pralinen
1h 20min
Aprikosen-Marzipan-Konfekt
1h
Karamell-Cashew-Pralinen
2h 30min
Minz-Pralinen
3sa 20 dk
Vanille-Mandel-Pralinen
11h 30min
Amaretto-Honigkuchen-Pralinen
2h 30min
Schoko-Likör-Pralinen
1h 30min
Champagnertrüffel
30min
Marzipan-Cranberry-Kugeln
50min
Haselnuss-Karamell-Pralinen
4 godz. 40 min