Pozole di pesce

Pozole di pesce

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

  • 300 g di cipolla a pezzi
  • 150 g di ravanelli rossi a pezzi
  • 1 peperoncino ancho senza semi
  • 4 peperoncini guajillo secchi senza semi
  • 1300 g di acqua
  • 30 g di olio di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 150 g di gamberi crudi di media grandezza
  • 100 g di vino bianco
  • 2 foglie di alloro secche
  • ½ cucchiaino di grani di pepe di Giamaica
  • 350 g di mais dolce in scatola
  • 3 cucchiaini di sale
  • 250 g di calamari ad anelli
  • 120 g di polpo precotto a pezzi
  • 200 g di filetti di pesce bianco a pezzi (2 cm)
  • 150 g di lattuga romana le foglie a pezzi
  • fette di pane tostato
  • 4 cucchiai di origano fresco
  • 6 limoni, preferibilmente biologici a fette

Wartości odżywcze na 1 porzioni

Kalorie 263 kcal / 1104 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...