Urządzenia i Akcesoria
Pan de muerto
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
5 pezzi
Składniki
-
15 g di lievito di birra fresco
-
150 g di latte
-
140 g di zucchero
-
2 uova
-
1 arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca) tritata
-
20 g di succo di arancia, spremuto fresco
-
1 cucchiaino di acqua di fiori d'arancio (opcjonalnie)
-
500 g di farina tipo 00
-
¼ cucchiaino di sale
-
100 g di burro freddo, a tocchetti
Terminare la preparazione
-
zucchero q.b.
-
burro fuso q.b.
-
panna montata (opcjonalnie) q.b.
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
15 g
Kalorie
2797 kJ /
666 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
107 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pan brioche alle castagne e cioccolato fondente
4 godz.
Pane alle erbe mediterranee e ricotta
21 godz.
Chilli dolce
40 min
Thai tom yum
1 godz. 30 min
Wonton soup
45 min
Pane ebraico (Challah)
3 godz. 30 min
Vincisgrassi
2 godz. 30 min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Éclair come un Paris-Brest
5 godz.
Baked Beans
14 godz. 5 min
Knodel
1 godz.
Corn bread (pane di mais)
1 godz. 30 min