![Tinga de pollo Tinga de pollo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/53FB2E32-6DA5-4779-B19F-A186DD58A22F/Derivates/4795C931-B02E-4F4D-A39F-586190B3CEC1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g di panela (formaggio fresco messicano)a pezzi
lub 200 g di ricotta stagionata - 300 g di cipolla bianca in quarti
- 500 g di pomodori a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 dadi per brodo (dose per 0,5 l)
- 1000 g di filetti di petto di pollo, senza pelle, a pezzi
- 30 g di chipotle (peperoncino messicano affumicato), in salsa adobo
- 2 foglie di alloro secche
- 1 - 2 pizzichi di peperoncino piccante in polvere (opcjonalnie)
- 18 di tostadas messicane (tortillas fritte)
- 250 g di panna acida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2205 kJ / 525 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vermicelli di riso con carne e verdure
30 dk
Empanadas di pollo argentine
4sa
Manzo teriyaki con riso
1 Std. 50 Min
Enchiladas
1 Std. 10 Min
Chicken Ramen
14h 40min
Polpette speziate e noodles
1 Std. 10 Min
Pollo karaage con salsa di soia aromatizzata
30 dk
Dessert di riso al mango
55 dk
Pudding al mango
10min
Pico de gallo
5 min
Insalata messicana
2 godz. 15 min
Burrito di pollo con salsa chipotle
40min