Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 250 g abóbora cortada em pedaços
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 15 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- 600 g farinha
- 150 g sumo de laranja (3 unid. aprox.)
- 15 g aguardente
- 3 ovos
- Óleo q.b. p/ fritar
- Canela em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 673 kJ / 161 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filhoses de cenoura
1h 5min
Bolo-rei
3h 15min
Sonhos
1ωρ. 10 λεπτ.
Folar transmontano
3 Std. 50 Min
Filhós
1ωρ.
Bolo-rei de enchidos
2 godz. 30 min
Folar de Valpaços
4h 20min
Queijadinhas de leite
1ωρ.
Ferraduras
1 Std. 35 Min
Bolo-rainha
1ωρ. 20 λεπτ.
Regueifa da Páscoa
3h 15min
Sonhos de abóbora
1ωρ. 10 λεπτ.