Meatball-Mafalde

Meatball-Mafalde

4.5 1.2K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Zwiebeln halbiert
    3
  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Hackfleisch gemischt
    500 g
  • Ei
    1
  • Ricotta
    50 g
  • Salz zum Kochen der Nudeln
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Senf
    1 TL
  • Paniermehl
    30 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Rotwein trocken
    60 g
  • Oregano, getrocknet
    2 TL
  • Basilikum, getrocknet
    1 TL
  • Salbei in feinen Streifen
    6 Blätter
  • passierte Tomaten
    800 g
  • Wasser zum Kochen der Nudeln
  • Nudeln, lang z.B. Mafalde
    400 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 869 kcal / 3637 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 82 g
Błonnik 8.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...