Pasta mit Hähnchen und Gorgonzola

Pasta mit Hähnchen und Gorgonzola

4.1 286 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln (100 g), halbiert
    2
  • Öl
    40 g
  • Sahne
    300 g
  • Wasser
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Wasser zum Kochen der Nudeln
  • Salz und etwas mehr zum Kochen der Nudeln
    1 TL
  • Hähnchenbrustfilet
    500 g
  • Pfeffer
    18 Prisen
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Gorgonzola in Stücke gezupft
    250 g
  • Nudeln (z.B. Tagliatelle)
    400 g
  • Radicchio in feinen Streifen
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1049 kcal / 4395 kJ
Białko 57 g
Tłuszcz 55 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...