Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
- 800 g de hojas de acelgas limpias troceadas
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 3 dientes de ajo laminados
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizco de pimienta molida
- 600 g de leche
- 50 g de maicena
- 20 g de mantequilla
- 1 pellizcos de nuez moscada molida
- 50 g de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1588 kJ / 380 kcal
- Białko
- 14.39 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Błonnik
- 2.51 g
Alternatywne przepisy
Espinacas a la crema con huevos poché
35 min
Coliflor con bechamel
55 Min
Espinacas con patatas
30 min
Acelgas en adobillo
40 min
Tortilla de acelga rellena de tomate, queso y jamón serrano
30 min
Lechuga al horno
35 min
Pastel de calabacín y bonito
4h
Calabacines rellenos de arroz y carne
1h
Endibias gratinadas
40 min
Flan de calabacín con beicon, queso y albahaca
1 Std. 10 Min
Papillote de pencas de acelga
30 min
Pudin de guisantes y zanahorias
1h 20min