Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- aceite de girasol para engrasar
- 3 huevos
- 150 g de azúcar
- 90 g de aceite de girasol
- 100 g de leche
- 180 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 3 manzanas peladas, sin semillas y cortadas en láminas
Crujiente de nuez
- 1 huevo
- 100 g de azúcar glas
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos)
-
100
g de nueces peladas troceadas
lub 100 g de almendras troceadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1691 kJ / 441 kcal
- Białko
- 6.88 g
- Węglowodany
- 42.67 g
- Tłuszcz
- 26.94 g
- Błonnik
- 1.69 g
Alternatywne przepisy
Pastel francés con fresas (millasson)
1 Std. 10 Min
Magdalenas de grosellas y almendras
35min
Rosca de manzana
50min
Clafouti de cerezas
1 Std. 20 Min
Pastel crujiente de manzana
1 Std. 15 Min
Magdalenas de almendra
35min
Magdalenas de naranja
1 Std.
Bizcocho de compota de manzana
2 Std. 20 Min
Cookies de dátiles, café y nueces
50min
Tarta de manzana y pera
50min
Bizcocho de avellanas
1 Std.
Bizcocho de piña
50min