Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.

Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.

4.6 28 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porties

Składniki

Ricotta gevulde kippenborst
  • Parmezaanse kaas in stukken
    40 g
  • verse bladpeterselie
    15 g
  • verse munt
    15 g
  • citroenzeste
    1 el
  • ricotta koud
    200 g
  • zout
    1 tl
  • vers gemalen peper
    1 tl
  • kippenborsten, ontveld en ontbeend
    6
Tomatenrisotto
  • sjalot
    1
  • teentje knoflook
    1
  • verse bladpeterselie
    15 g
  • olijfolie
    40 g
  • risottorijst
    300 g
  • rijpe tomaat in 4 gesneden
    200 g
  • droge witte wijn
    60 g
  • water
    500 g
  • groentebouillonpasta
    1 volle el
    1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • zout
    ½ tl
  • vers gemalen zwarte peper
    ¼ tl
  • tomatenpuree
    20 g
  • boter
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 52 g
Kalorie 2392 kJ / 569 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...