Urządzenia i Akcesoria
Savoury Stilton Cheesecake
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 11 godz. 40 min
12 slices
Składniki
-
oatcakes broken in pieces200 g
-
unsalted butter diced125 g
-
walnut halves150 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
fig jam200 g
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)30 g
-
egg yolks from large eggs4
-
ricotta cheese500 g
-
light cream cheese280 g
-
Stilton crumbled230 g
-
balsamic vinegar2 Tbsp
-
caster sugar2 Tbsp
-
fresh chives finely chopped, for garnishing3 - 4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
873 mg
Białko
25 g
Kalorie
2588 kJ /
623 kcal
Tłuszcz
48 g
Tłuszcz nasycony
23 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Layered Salmon and Avocado Terrine
3sa 35 dk
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
35 dk
Miso Fudge
2sa
Sous-vide Octopus Salad
8sa
Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce
11sa 10 dk
Limoncello Tarts
3sa 15 dk
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2sa 10 dk
Pears, Cheese and Honey
15 dk
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
40 dk
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6sa 45 dk
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1sa 30 dk
Salted Caramel Basque Cheesecake
13sa 10 dk