Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g oatcakes, broken in pieces
- 125 g unsalted butter, diced
- 150 g walnut halves
- ¼ tsp fine sea salt
- 200 g fig jam
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 4 egg yolks, from large eggs
- 500 g ricotta cheese
- 280 g light cream cheese
- 230 g Stilton, crumbled
- 2 Tbsp balsamic vinegar
- 2 Tbsp caster sugar
- 3 - 4 fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2588 kJ / 623 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried Parsnip Soup
30min
Roasted Parsnip and Chestnut Pâté
2 Std. 45 Min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1h 10min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1h 20 min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2h 15min
Layered Salmon and Avocado Terrine
3 godz. 35 min
Stilton and Walnut Pâté
5 min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 min
Plum and Almond Traybake
1 godz. 5 min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min
Hot Artichoke Dip
30min
Cheese Straws
30min