Rote-Bete-Franzbrötchen

Rote-Bete-Franzbrötchen

4.1 10 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
18 Stück

Składniki

Teig
  • Rote Bete, gegart in Stücken
    150 g
  • Buttermilch
    290 g
  • Zucker
    70 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Dinkelmehl Type 630
    350 g
  • Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Ausrollen
    345 g
  • Ei
    1
  • Butter weich, in Stücken
    50 g
  • Orangenschale unbehandelt, fein abgerieben
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
Füllung und Fertigstellung
  • brauner Zucker
    120 g
  • Zimt
    1 ½ TL
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Puderzucker
    100 g
  • Rote-Bete-Saft
    4 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 18 Stück

Białko 112 g
Kalorie 21017 kJ / 5021 kcal
Tłuszcz 142 g
Błonnik 33.9 g
Węglowodany 814 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...