
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 150 g Rote Bete, gegart in Stücken
- 290 g Buttermilch
- 70 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 350 g Dinkelmehl Type 630
- 345 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Ausrollen
- 1 Ei
- 50 g Butter weich, in Stücken
- 1 TL Orangenschale unbehandelt, fein abgerieben
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 120 g brauner Zucker
- 1 ½ TL Zimt
- 10 g Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
- 100 g Butter weich, in Stücken
- 100 g Puderzucker
- 4 TL Rote-Bete-Saft
- Wartości odżywcze
- na 18 Stück
- Kalorie
- 5021 kcal / 21017 kJ
- Białko
- 112 g
- Tłuszcz
- 142 g
- Węglowodany
- 814 g
- Błonnik
- 33.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orientalische Süßkartoffel-Stangen
3 Std. 10 Min
Aprikosen-Schnecken
2 Std. 15 Min
Ingwer-Marzipan-Waffeln
30 Min
Nussbrioche
1 Std. 30 Min
Fougasse mit Käse
2 Std. 35 Min
Dicke-Bohnen-Quinoa-Brot
3 Std. 30 Min
Maisbrot-Brötchen in Muffinform
20 Min
Grünkohl-Biscotti
1 Std.
Mohn-Orangen-Waffeln
20 Min
Walnut Scones
30 Min
Müsliweckchen
2 Std.
Portugiesische Croissants
1 Std. 50 Min