
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 150 g Rote Bete, gegart, in Stücken
- 290 g Buttermilch
- 70 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 350 g Dinkelmehl Type 630
- 345 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Ausrollen
- 1 Ei
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 120 g brauner Zucker
- 1 ½ TL Zimt
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Puderzucker
- 4 TL Rote-Bete-Saft
- Wartości odżywcze
- na 18 Stück
- Kalorie
- 21017 kJ / 5021 kcal
- Białko
- 112 g
- Węglowodany
- 814 g
- Tłuszcz
- 142 g
- Błonnik
- 33.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schiacciata mit Weintrauben
2 Std.
Rote-Rüben-Brot mit Mohn
1h
Süßkartoffel-Hefebrötchen
3h
Rüben-Dinkel-Galette
2 Std.
Süßkartoffel-Muffins
1h 10min
Kürbisbrote mit Kirschen
15h 40min
Maiswaffeln mit Guacamole
55min
Franzbrötchen
2 Std. 20 Min
Orientalische Süßkartoffel-Stangen
3 godz. 10 min
Apfelmäuse
2h 30min
Kürbisbrot
2h 30min
Kürbisstuten
3h 30min