菜肉鍋貼

菜肉鍋貼

4.3 6 rating
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
22 個

Składniki

鍋貼皮
  • 中筋麵粉
    160 克
  • 75 - 85 克
  • ¼ 茶匙
內餡
  • 切段(約2公分)
    20 克
  • 切片
    15 克
  • 高麗菜葉 切塊(約3公分)
    120 克
  • 豬絞肉
    250 克
  • ¼ 茶匙
  • 蠔油
    2 茶匙
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 白芝麻油
    3 茶匙
菜肉鍋貼
  • 中筋麵粉 少許,撒粉用
  • 多備一些黏麵皮用
    20 克
  • 1 大匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 個

Białko 3.1 g
Kalorie 242.7 kJ / 58 kcal
Tłuszcz 2.5 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...