Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate
- 200 g manteiga de cacau cortada em pedaços pequenos, mais q.b. p/ untar
- 50 - 60 g cacau em pó
- 100 g mel cru
- 1 c. chá de pasta de baunilha
- 1 pitada de sal marinho fino
Topping de avelã e laranja
- 40 g avelã torrada partida grosseiramente
- ½ laranja, só a raspa
- ⅛ c. chá de flocos de sal marinho
Topping de nozes da macadâmia e coco
- 40 g noz de macadâmia torradas partidas grosseiramente
- 20 g coco ralado s/ açúcar tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 428 kJ / 101 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta de amêndoa
5 min
Bomba de amendoim
45min
Cocktail de champanhe, framboesa e romã
45min
Creme de chocolate e avelã paleo
15min
Suspiros vegan
2h
Limonada brasileira intensa
5 min
Aveia overnight com bebida de cânhamo
24h
Mousse de chocolate com aquafaba
4h
Smoothie de kale
5 min
Marshmallows
9 Std.
'Sidra'
45min
Queijo de tremoço
2h 20min