Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Azeite q.b. p/ untar
- 6 - 8 cebolas pequenas
- 100 g vinho branco
- 200 g água
- 100 g pão de véspera
- 1 dente de alho
- 10 g salsa
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 50 g manteiga
- 50 g vinho do Porto
-
80
g arandos
lub 80 g sultanas - 100 g pistácios
- 2 ovos
- 400 g carne de porco picada
- 400 g salsichas frescas s/ pele
- 40 fatias de bacon
- 10 g amido de milho
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1926.6 kJ / 460.5 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 577.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandada de bacalhau
1 Std. 40 Min
Molho béarnaise
15 Min
Arancini
1 godz. 20 min
Canja fresca de Natal
1 Std. 15 Min
Carne guisada com bolinhos de pão a vapor e couve roxa
Brak ocen
Frango com vinho e molho de romã
1sa
Almofadinhas de bacalhau
1h 45min
Cuscuz com caril de frango
1 Std. 10 Min
Arancini de tomate
1sa
Frango à francesa
35 dk
Bacalhau à abade de Priscos
50 Min
Arroz de "pato" fingido com farinheira
1 Std. 40 Min