Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kartoffelbrei
- 900 g Kartoffeln, mehligkochend, in Würfeln (ca. 1,5 cm)
- 340 g Milch
- 1 TL Meersalz
- 30 g gesalzene Butter
Gulasch und Fertigstellung
- 850 g Rinderragout, sehnenfrei, in Würfeln (ca. 2,5 cm)
- 30 g Worcester-Sauce
- ¼ TL Nelkenpulver (opcjonalnie)
- 1 TL Meersalz
- 1 TL Pfeffer
- 110 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 80 g Möhren, in Scheiben (1 cm)
- 80 g Staudensellerie, in Scheiben (1 cm)
- 80 g Pastinaken, in Scheiben (1 cm)
- 20 g Mehl
- 3 EL Tomatenmark
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 350 g Wasser
- 110 g Erbsen, TK, und 12 Erbsen, aufgetaut, zur Dekoration
- 110 g Mais, TK
- 110 g Champignons, je nach Größe halbiert oder geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2116 kJ / 505 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hackbällchen-Suppe
35min
Hähnchenbällchen in Tomatensauce
1h
Senfgulasch mit Porree
2 Std.
Hackbällchen mit Dill-Dip
35min
Hack-Käse-Rolle
1h
Hackbraten Königsberger Art
1h 15min
Buletten mit Pilzrahm
1h
Gulasch Stroganoff
1h 10min
Hack-Käse-Topf
45min
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1h 25min
Hackbällchen mit Tomatensauce
30min
Köttbullar mit Pilzsauce
1h 10min