Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de jugo de jitomate
- 60 g de pepino, pelado, sin semillas y en trozos
- 50 g de cebolla morada
- 5 g de chiles jalapeños en escabeche
- 4 cditas de jugo Maggi
- 4 cditas de salsa Inglesa
- 50 g de jugo de naranja
- 1 cdita de salsa Tabasco, o al gusto
- 40 g de granadina
- 15 g de jugo de limón recién exprimido
- 1 cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 145 kJ / 35 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 548 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Margarita de sandía y mango
5 min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min
Chiles jalapeños rellenos de machaca de marlín
1 Std. 10 Min
Sangrita
5 min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min
Tacos de camarón de la Viga
40min
Botana fresca de surimi
10 Min
Chilaquiles divorciados
1 Std.
Botana de queso y ostiones ahumados
2 Std.
Aguachile de camarón
15 Min
Mostachón de frutos rojos
1 Std. 30 Min
Tacos de camarón con mayonesa de habanero
25 Min