Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 100 g Mehl
- 20 g Speisestärke
- ½ TL Backpulver
- 4 Eier (Kl. M)
- 100 g Zucker
- 1 Prise Salz
Nuss-Sahne und Fertigstellung
- 230 g Haselnüsse
- 3 EL Rum
- 5 EL Orangensaft
- 2 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 660 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 120 g Puderzucker
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 300 g Marzipanrohmasse
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2157 kJ / 515 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Mandelhörnchen
1h
Nuss-Sahne-Torte
8h
Mutzenmandeln mit Marzipan
1h 20min
Flockentorte
2 Std. 25 Min
Maracuja-Schmand-Torte
4h 45min
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13h
Marzipan-Torte
5h
Frankfurter Kranz
6 Std.
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Nuss-Schoko-Torte
9 godz. 30 min
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7h
Baumkuchenspitzen
1h 20min