Urządzenia i Akcesoria
Lübecker Nusstorte
Przygotowanie 1 godz. 40 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
14 Stücke
Składniki
Biskuit
-
Mehl100 g
-
Speisestärke20 g
-
Backpulver½ TL
-
Eier (Kl. M)4
-
Zucker100 g
-
Salz1 Prise
Nuss-Sahne und Fertigstellung
-
Haselnüsse230 g
-
Rum3 EL
-
Orangensaft5 EL
-
weiße Gelatine2 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt660 g
-
Puderzucker120 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt1
-
Marzipanrohmasse300 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
2157 kJ /
515 kcal
Tłuszcz
35 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5 godz.
Etagentorte
7 godz.
Erdbeer-Himmelstorte
5 godz.
Erdbeer-Tarte
7 godz.
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5 godz. 30 min
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13 godz.
Kirsch-Vanille-Torte
24 godz.
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7 godz.
Marzipan-Torte
5 godz.
Nuss-Sahne-Torte
8 godz.
Frankfurter Kranz
6 godz.
Waldmeister-Himbeer-Torte
5 godz. 35 min