
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de flocons d'avoine
- 500 g d'eau
-
20
g de levure fraîche émiettée
lub 7 g de levure déshydratée émiettée - 40 g de miel
- 100 g d'huile de tournesol et plus pour graisser
- 200 g de farine de seigle
- 380 g de farine à pain et plus pour parsemer
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à café de graines de fenouil, séchées selon votre goût (opcjonalnie)
- de farine à pain et plus pour parsemer
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 415 kcal / 1738 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 61 g
- Błonnik
- 4.8 g