Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spice rub
- 2 tbsp brown sugar
- 2 tsp salt
- 1 tsp mustard powder
- 1 tsp paprika
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground ginger
- ½ - 1 tsp chilli powder, to taste
- 1 tsp ground allspice
- 1 tsp ground black pepper
- 4 - 5 pork rib racks (approx. 2-3 kg total)
Bourbon BBQ glaze
- 1 brown onion, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 40 g olive oil
- 375 g tomato sauce
- 60 g bourbon
- 120 g apple cider vinegar
- 50 g brown sugar
- 60 g soy sauce
- 140 g honey
- 2 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 8058 kJ / 1918.6 kcal
- Białko
- 124.4 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 127.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Barbecued pork ribs
26u. 15min
Pork belly with spring onions
1h 10 min
Korean barbecue pork with rice salad (MEATER+®)
40 min
Cider-brined pork chops with apple dressing
2h 20 min
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1 godz. 30 min
Buffalo chicken wings
45 Min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM5)
4h 20 min
Slow-cooked pulled pork with steamed buns
3h
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5 Std. 15 Min
Slow cooked ribs in smoked paprika barbecue sauce
3 Std. 15 Min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Pork belly ramen
4 Std. 10 Min