Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1750 g água
- 3 cabeças de alho (30 dentes de alho aprox.)
- 15 g cebolinho picado
- 10 g salsa
- 200 g queijo-creme
- 1 frango do campo inteiro (2000 g aprox.)
- 250 g uvas
- 2 pés de alecrim
- 1 ½ c. chá de sal
- 50 g vinho branco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2826.7 kJ / 675.6 kcal
- Białko
- 46.1 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 45.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 879.9 mg
Alternatywne przepisy
Coxas de pato com molho de mirtilo e salteado de legumes
3h 30min
Lombinho de porco com bacon e manteiga fumada
1h 45min
Almôndegas de puré e carne
3h 30min
Frango de gengibre e sésamo com noodles de curgete
40min
Bife com manteiga de ervas
2h 15 min
Strogonoff de vitela com legumes
40min
Frango indiano
40min
Frango à espanhola com arroz de azeitonas
35min
Frango satay com arroz jasmin
1 Std. 55 Min
Frango asiático
40min
Frango marinado com legumes de Verão
1h 45min
Frango assado com laranja e arroz árabe
1h