Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 - 600 g de lubina (congelada y descongelada)
Leche de tigre
- 10 g de jengibre fresco pelado, en rodajas
- 20 g de cebolla roja
- 10 g de apio
- 5 g de cilantro fresco (solo las hojas)
- 120 g de yogur griego
- 30 - 50 g de pasta de ají amarillo
- 40 g de zumo de lima
- 1 pellizco de sal
Salsa de sésamo
- 60 g de semillas de sésamo tostado
- 10 g de azúcar
- 50 g de salsa de soja
- 15 g de mirin
- 40 g de caldo de pescado
Terminación
- 30 g de cebolla roja en brunoise
- 2 - 3 ramitas de cilantro fresco (solo las hojas), picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1153 kJ / 275 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 858 mg
Alternatywne przepisy
Ceviche de corvina
2u. 40min
Causa limeña
1h 10min
Sopa de ternera (Pho bo) - Vietnam
45min
Tiradito de lubina
15min
Leche de tigre con patacones - Perú
20 min
Ceviche de lubina y langostinos con maíz y batata
1h
Ceviche de salmón
10 min
Tartar thai de salmón
45min
Steak tartare
30min
Crema thai de langostinos y coco
30min
Causa limeña de atún
1h 20 min
Cóctel pisco sour
10 min