Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de leche entera
- 80 g de aceite de oliva
-
15
g de levadura prensada fresca
lub 1 ½ cucharadita de levadura de panadería deshidratada instantánea (6 g) - 350 g de harina de fuerza
- 15 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 10 g de menta fresca (solo las hojas)
- 50 g de queso manchego
- 75 g de queso cremoso
- 1 ½ cucharaditas de semillas de sésamo negro
Para preparar los fatayer
- harina de fuerza para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 921.2 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palmeritas de hojaldre
1h 15 min
Bougatsa griega con miel y pistachos
4 Std. 45 Min
Empanada griega de espinacas (spanakopita)
1h 20 min
Croissant de brioche y hojaldre bicolor
5h
Cake de tomates secos, gorgonzola y beicon
2h 30 min
Palmeras con tapenade
30 min
Tarta de Linz (Linzertorte)
1h
Buñuelos de manzana
30 min
Maakouda (buñuelos de patata)
2h
Galletas de queso y vinagreta de tomate
1h 10 min
Stollen
2h
Pizza turca (Lahmacun)
1h 20 min