Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 60 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 250 g de agua
- 40 g de miel
- 25 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 500 g de harina de fuerza
- 10 g de sal
Montaje y horneado
- 4 - 6 cucharadas de harina de fuerza
- 1 yema de huevo
- 1 cucharada de aceite
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharada de agua
-
1
cucharada de semillas de amapola
lub 1 cucharada de semillas de sésamo
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 776 kJ / 185 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 258.6 mg
Alternatywne przepisy
Pan pide integral (Pide ekmek)
2 Std. 40 Min
Pan de leche
2h 20 min
Pan rápido a la plancha
25min
Pan moreno en sartén con masa madre
14 godz. 30 min
Pan de yogur (larga fermentación)
16 godz. 10 min
Panes pita
1 Std. 50 Min
Pan de aceitunas con masa madre
17h 45min
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2u. 45min
Pan pide turco (Pide ekmek) - Turquía
3h 40min
Panes indios rellenos de coliflor (Parathas de coliflor)
1 godz. 5 min
Pan especiado libanés (Mankoush) - Líbano
3u. 20min
Pan de Pascua (Tsoureki)
2h 20 min