Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de garbanzos secos
- ½ cucharadita de cúrcuma molida
- ½ cucharadita de chile seco desmenuzado
- ½ cucharadita de ajo en polvo
- 1 cucharadita de jengibre molido
- 1 cucharadita de comino molido
- 1 cucharadita de sal
- 150 g de agua
- 1 cebolla (aprox. 250 g)
- 300 - 400 g de aceite para freír
- 1 - 2 limas en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 311 kJ / 74 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guiso especiado de tomates con huevos (Shakshuka) - Israel
50min
Vindaloo de cordero - India
1h 40 min
Pak choi coreano (Bok choy doenjam muchim) - Corea
20min
Pita vegetariana israelí (sabich)
40 min
Crêpes de cerdo y langostinos (Bánh xèo) - Vietnam
1 godz. 30 min
Arroz kashmiri - India
30 min
Cuscús marroquí
1 godz.
Samosas con garbanzos
40 min
Samosas de pollo - India
2 godz. 20 min
Falafel con ensalada y salsa tahini
9 godz.
Imam bayildi (Berenjenas rellenas) - Turquía
1 godz.
Salsa de yogur masala (Raita masala) - India
5min