Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano

Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano

4.2 81 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
300 g

Składniki

  • 1 - 2 berenjenas (aprox. 500 g)
  • 5 hojas de menta fresca
  • 10 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 2 cucharadas de yogur natural
  • 20 g de aceite de oliva virgen extra
  • 20 g de zumo de limón
  • 1 diente de ajo
  • 2 pellizcos de sal
  • 40 g de tomate en dados de 1 cm
  • 80 g de pimiento verde en dados de 1 cm
  • 2 cucharadas de tahini (ver receta básica)
  • 25 - 50 g de humo líquido (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 300 g

Kalorie 615 kcal / 2575 kJ
Białko 16.1 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 64.6 g
Błonnik 29.8 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 370.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...