Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache
- 250 g de chocolate semi amargo, en trozos o chispas
- 70 g de crema para batir (30-40% grasa)
Pasta bomba
- 90 g de yemas de huevo (aprox. 4 pzas)
- 1 huevo
- 70 g de azúcar refinada
Mousse de chocolate
- 400 g de crema batida, montada (ver tip)
- fresas, en cuartos, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1293.6 kJ / 309.2 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 19.1 mg
Alternatywne przepisy
Mousse de mango
15 Min
Cachete de cerdo en vino tinto Al vacío
8h 45min
Sandwich helado de vainilla
14h
Sabayón a la naranja TM6
15 Min
Crema batida
10min
Soufflé de maracuyá
35 min
Mousse de chocolate
3sa 20 dk
Delicia de chocolate
25 min
Mousse de limón
2h
Tiramisú
5h 20min
Crema batida rápida
5min
Crema batida insuperable
30 min