Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache
- 250 g de chocolate semi amargo, en trozos o chispas
- 70 g de crema para batir (30-40% grasa)
Pasta bomba
- 90 g de yemas de huevo (aprox. 4 pzas)
- 1 huevo
- 70 g de azúcar refinada
Mousse de chocolate
- 400 g de crema batida, montada (ver tip)
- fresas, en cuartos, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1293.6 kJ / 309.2 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 19.1 mg
Alternatywne przepisy
Mousse de chocolate
3h 20min
Postre helado de avellana y chocolate
8h
Risotto con parmesano
30 Min
Budín de chocolate
35 dk
Mousse de chocolate con leche
3h
Crema de hongos con tocino
25 min
Mousse de chocolate
30 Min
Mi Paris Brest
1 godz. 30 min
Mousse de mango
15 Min
Mousse de chocolate
3h 20min
Pavlovas con frutos rojos
2h
Apple crumble vegano
1sa