Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de chile guajillo, sin tallo ni semillas
- 15 g de ajos, pelados
- 35 g de aceite de oliva
- 50 g de mantequilla
- 20 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- 1 cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 16 de camarones crudos grandes, con cabeza y sin pelar
- 500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 773 kJ / 184 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frijoles de la olla
2óra
Pasta con camarones
35p
Ceviche de camarón
2óra
Frijoles charros
35p
Camarones al ajillo
25 min.
Ceviche peruano
30 min.
Ajillo de chipotle y guajillo
10 min.
Frijoles charros
25 min.
Carne en su jugo
35p
Pulpo fácil con papas y cilantro
1óra 25p
Camarones a la mantequilla de ajo
35p
Camarones al mojo de ajo
20p