Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de chile guajillo, sin tallo ni semillas
- 15 g de ajos, pelados
- 35 g de aceite de oliva
- 50 g de mantequilla
- 20 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- 1 cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 16 de camarones crudos grandes, con cabeza y sin pelar
- 500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 773 kJ / 184 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo
35 min
Ceviche
30 min
Filete de res con mantequilla de ajo a las hierbas Al vacío TM6
2h 15min
Pasta con camarones
35 min
Camarones a la mantequilla de ajo
35 min
Camarones agridulces Al vacío TM6
1h 15min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Arroz frito
40 min
Crème brûlée de café TM6
15 Min
Arroz al curry con camarones
40 min
Camarones al ajillo
25 min
Camarones al mojo de ajo
20 min