Camarones al ajillo

Camarones al ajillo

4.1 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porciones

Składniki

  • 15 g de chile guajillo sin tallo ni semillas
  • 15 g de ajos pelados
  • 35 g de aceite de oliva
  • 50 g de mantequilla
  • 20 g de jugo de limón verde, recién exprimido
  • 1 cdita de sal fina
  • ¼ cdita de pimienta negra molida
  • 16 de camarones crudos grandes con cabeza y sin pelar
  • 500 g de agua

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 184 kcal / 773 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...