Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavo
- 5 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 90 g de vino blanco
- 10 g de perejil fresco
- 45 g de sal gruesa
- 1 cdita
- 200 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 1 pavo, de 7 kg
- 2 cditas de sal fina
- 1 manzana, tipo Golden, partida por la mitad
- 50 g de apio, en trozos
- 150 g de cebolla, en trozos
- 1 limón amarillo, partido por la mitad
- 2 hojas de laurel, secas
- 120 g de tocino ahumado, en rebanadas delgadas
Gravy
- 2 cdas de harina
- 120 g de vino blanco
- 100 g de caldo de pollo
- 1 ½ cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 4162 kJ / 991 kcal
- Białko
- 97.1 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 60.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Puré de papas
50min
Arroz al cilantro
35 Min
Arroz primavera
40min
Filete de res con salsa de vino tinto
1h 30min
Carne en su jugo
35 Min
Estofado de res y cerveza con puré Colcannon en cocción lenta TM6
5h 5 min
Pollo al vino (Coq au Vin) TM6
2h 15min
Pavo navideño
4h 30 min
Frijoles charros
35 Min
Pechuga de pavo rellena al horno
1h 40min