Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavo
- 5 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 90 g de vino blanco
- 10 g de perejil fresco
- 45 g de sal gruesa
- 1 cdita
- 200 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 1 pavo, de 7 kg
- 2 cditas de sal fina
- 1 manzana, tipo Golden, partida por la mitad
- 50 g de apio, en trozos
- 150 g de cebolla, en trozos
- 1 limón amarillo, partido por la mitad
- 2 hojas de laurel, secas
- 120 g de tocino ahumado, en rebanadas delgadas
Gravy
- 2 cdas de harina
- 120 g de vino blanco
- 100 g de caldo de pollo
- 1 ½ cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 4162 kJ / 991 kcal
- Białko
- 97.1 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 60.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de camote
40min
Cowboy con mantequilla compuesta y puré de papa rústico
50min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Chop suey de camarón
1h
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Camarones al ajillo
25min
Salsa de arándano
20 min
Relleno para pavo
1h 15min
Pavo navideño
4h 30 min
Pay de manzana casero
2h 20 min
Carne en su jugo
35min
Camarones a la mantequilla de ajo
35min