Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de leche
- 4 yemas de huevo
- 60 g de maicena
- 120 g de azúcar
- ½ vaina de vainilla (solo la raspadura)
- 3 - 4 tiras de piel de limón
- 130 g mantequilla en trozos
- 270 g de masa filo (12 láminas)
- 2 cucharadas de azúcar glas
- 3 cucharadas de pistachos troceados
- 2 cucharadas de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Cake a la cerveza negra
50 min
Tarta de Linz (Linzertorte)
1h
Kugelhopf alsaciano
4h
Galette des Rois de manzana y dulce de leche
2h 30min
Tarta Dobos
2h 40min
Panna cotta de turrón de Jijona
3h 10min
Hojaldrinas de naranja
2h
Bundt cake de especias
2h
Pastel ruso con praliné de avellanas
3sa 20 dk
Pastelitos de miel libaneses (Baklavas) - Líbano
5h
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50 min