Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g pecans
- 200 g unsalted butter, cut into pieces
- 180 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 300 g self-raising flour
- 40 g lemon juice
- 70 g desiccated coconut
- 400 g feijoas (approx. 5 feijoas), peeled and cut into pieces (2 cm - see Tips)
- ½ tsp ground cinnamon
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2310.1 kJ / 550 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 283.3 mg
Alternatywne przepisy
Afghan biscuits
25 Min
Lolly cake
4 godz. 5 min
Feijoa jelly
27h 40min
Feijoa celebration cake
1 Std. 30 Min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1 Std. 20 Min
Feijoa chutney
1 Std. 15 Min
Pear and peach crumble
50 min
Ginger slice
1h 35 phút
Caramel feijoa upside down cake
1 godz. 10 min
Ginger fluff
50 min
Cheese and bacon scones
35 min
Mini cheese scones with savoury butter
30 Min