Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g pecans
- 200 g unsalted butter, cut into pieces
- 180 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 300 g self-raising flour
- 40 g lemon juice
- 70 g desiccated coconut
- 400 g feijoas (approx. 5 feijoas), peeled and cut into pieces (2 cm - see Tips)
- ½ tsp ground cinnamon
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2310.1 kJ / 550 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 283.3 mg
Alternatywne przepisy
Lolly cake
4h 5min
Fruit scones
30 min
Ginger fluff
50 Min
Caramel feijoa upside down cake
1 godz. 10 min
Feijoa jelly
27 Std. 40 Min
Feijoa chutney
1 Std. 15 Min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1 Std. 20 Min
Cheese and bacon scones
35 Min
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2h
Ginger slice
1h 35 min
Mini cheese scones with savoury butter
30 min
Afghan biscuits
25 Min