Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Dickmilch
- 30 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix von Dr. Oetker oder Sofort Gelatine von RUF)
- 50 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 EL geriebene Zitronenschale
- 400 g Obst (z.B. Himbeeren, Brombeeren, Erdbeeren)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schichtdessert mit Kirschen
15 min
Johannisbeer-Cantuccini-Becher
15 min
Schoko-Pfirsich-Dessert
30 min
Omas-Lukullus-Brombeer-Becher
2h 45min
Johannisbeer-Vanille-Creme
45min
Erdbeer-Quark-Dessert
15 min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3h 30min
Beeren-Dickmilch-Dessert
1 Std. 15 Min
Erdbeeren im Glas
20min
Erdbeer-Butterkeks-Dessert
45min
Apfel-Streusel-Creme
1 Std. 15 Min
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45min