Pstruh na páře a květákové pyré

Pstruh na páře a květákové pyré

4.9 17 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 porce

Składniki

  • 500 gramů vody
  • 2 ½ čajové lžičky soli plus podle chuti
  • 600 gramů květáku fialového, na růžičky
  • 500 gramů pstruhů
  • 1 - 2 špetky bílého pepře, mletého
  • 2 - 3 polévkové lžíce oleje nejlépe koprového nebo ořechového
  • 150 gramů máslo na kostky (cca 1 cm)
  • 30 gramů šalotky
  • 2 snítky čerstvého nasekaného tymiánu
  • 300 gramů suchého bílého vína
  • verjus (opcjonalnie) na dochucení
  • kopr, čerstvý na ozdobení
  • 1 kedlubna na tenké plátky
    4 - 6 ředkviček, červených, na tenké plátky

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 40 g
Kalorie 3961 kJ / 945 kcal
Tłuszcz 82.35 g
Błonnik 7.7 g
Węglowodany 41.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...