Urządzenia i Akcesoria
茶酥虾
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
3 人份
Składniki
-
热水50 克
-
绿茶叶 选择黄山毛峰1 汤匙
-
姜 切丝1 片
-
京葱 切段20 克
-
菜籽油30 克
-
新鲜的虾 选择草虾,开背去虾线400 克
-
生抽5 克
-
番茄沙司50 克
-
料酒15 克
-
糖5 克
-
白胡椒粉1 小撮
-
芝麻 适量,装饰用
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
15.2 g
Kalorie
1036 kJ /
247.7 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
20.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
家的味道
80 Przepisów
Chiny
Chiny