Teriyaki Soslu Somon ve Sebzeler

Teriyaki Soslu Somon ve Sebzeler

4.6 14 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porsiyon

Składniki

  • zencefil, taze kök soyulmuş ve dilimlenmiş (0.2 cm)
    20 g
  • sake
    50 g
    50 g beyaz şarap
  • şeker
    40 g
  • soya sosu
    120 g
  • pırasa (opcjonalnie) parçalara bölünmüş
    20 g
    20 g taze soğan, parçalara bölünmüş
  • somon fileto, derisiz, kılçıksız her biri yakl. 200 g
    4
  • mısır nişastası
    ¾ tk
  • su
    400 g
  • havuç 0.5-1 cm kalınlığında ince şeritler halinde, yakl. 7-8 cm uzunluğunda kesilmiş
    100 g
  • kaliforniya biberi 0.5-1 cm kalınlığında ince şeritler halinde, yakl. 7-8 cm uzunluğunda kesilmiş
    100 g
  • kabak 0.5-1 cm kalınlığında ince şeritler halinde, yakl. 7-8 cm uzunluğunda kesilmiş
    200 g
  • susam yağı (opcjonalnie)
    ¼ - ½ tk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 40.7 g
Kalorie 2259 kJ / 540 kcal
Tłuszcz 34.2 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 18.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...