Otlu İrmik Köfteli Pancar Çorbası

Otlu İrmik Köfteli Pancar Çorbası

2.7 3 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porsiyon

Składniki

Otlu irmik köfteleri
  • tereyağı parçalara bölünmüş, yağlamak için ekstra tereyağı
    60 g
  • taze ot (örn. fesleğen, maydanoz), sadece yaprakları
    10 - 15 g
  • süt
    200 g
  • tereyağı parçalara bölünmüş
    60 g
  • tuz
    ¾ tk
  • toz muskat (opcjonalnie)
    ¼ tk
  • irmik
    150 g
  • yumurta
    1
Kırmızı pancar çorbası
  • pancar soyulmuş, parçalara bölünmüş (3 cm)
    500 g
    500 g pancar, pişmiş, parçalara bölünmüş
  • su
    700 g
  • beyaz şarap
    150 g
  • ev yapımı sebze bulyon
    2 tepeleme tk
    1 ½ tk toz sebzeli çeşni
  • un
    25 g
  • tuz
    ½ - 1 tk
  • toz muskat
    2 tutam
  • toz karabiber
    1 tutam
  • krema
    100 g
  • beyaz şarap sirkesi (opcjonalnie)
    1 yk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 7 g
Kalorie 1386 kJ / 331 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...