Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 200 g de cebolla en cuartos
- 45 g de mantequilla
- 15 g de aceite de girasol
- 70 g de harina
- 400 g de leche
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 10 g de azúcar
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 200 g de queso gallego (de tetilla o Arzúa-Ulloa) en trozos
- 400 g de maíz en conserva, escurrido
Masa
- 500 g de harina
- 100 g de aceite de girasol
- 100 g de agua
- 2 huevos
- 1 cucharadita de sal
Montaje
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta salada de calabaza y espinacas
1u. 20min
Pizza armenia (lehmeyun)
1h 30 min
Pastafrola de membrillo
2u.
Empanadas de pollo
2h 30min
Pascualina
1u. 45min
Empanadas argentinas
3u. 40min
Ñoquis de calabaza al queso taleggio
1h 10min
Empanadas de humita
1h 30 min
Croquetas de arroz con parmesano
1u.
Empanadas de carne
1h 50min
Chipa
30min
Empanadas criollas
3h