Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
- 300 g de acelgas, troceadas
- 2 huevos
- 120 g de harina
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal (opcjonalnie)
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de canela molida
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita de azúcar
- 400 - 500 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 904 kJ / 216 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 14.18 g
- Błonnik
- 1.26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata de brócoli con hierbas aromáticas
30 Min
Malfatti de espinacas con setas
40min
Buñuelos de hojas de remolacha
50 min
Quiche de calabacín con jamón york
1h
Tarta salada de calabaza y espinacas
1 godz. 20 min
Pastel de maíz
45 Min
Pascualina
1 godz. 45 min
Empanadillas de maíz (empanadas de humita)
2 godz. 30 min
Ñoquis de zanahoria con crema de calabacín
1 godz. 20 min
Buñuelos de kale y gorgonzola
20min
Ñoquis de calabaza al queso taleggio
1 Std. 10 Min
Tarta salada de puerros
1 Std. 10 Min