Tarta de ricota

Tarta de ricota

4.7 30 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
12 raciones

Składniki

Masa
  • 150 g de azúcar
  • 5 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
  • 180 g de mantequilla
  • 1 huevo
  • 1 pellizco de sal
  • 1 chorrito de vainilla líquida
  • 360 g de harina de repostería
  • 1 cucharadita de levadura química en polvo
Relleno
  • 200 g de azúcar
  • 5 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
  • 600 g de queso ricota
  • 2 huevos
  • 1 cucharada de maicena

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 439 kcal / 1837 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 56.5 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 103 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...