Urządzenia i Akcesoria
Salmorejo
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 doses
Składniki
-
azeite extra virgem100 g
-
água800 g
-
sal2 c. chá de
-
ovos4
-
presunto serrano100 g
-
dente de alho1
-
tomate maduro cortado em pedaços1000 g
-
sobras de pão cortado em pedaços pequenos100 g
-
vinagre30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
1379.9 mg
Białko
12.9 g
Kalorie
1306.4 kJ /
312.2 kcal
Tłuszcz
22.5 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
15.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Revista Junho 2018
29 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Vichyssoise
40 min
Salmorejo
25 min
Gaspacho de pepino e rúcula com cornichons e hortelã
10 min
Pickles de limão
Brak ocen
Gaspacho de tomate e melancia
5 min
Gaspacho
10 min
Sopa de meloa
1 godz.
Sopa fria de melão com presunto
10 min
Sopa fria de tomate e pêssego
40 min
Sopa fria de abacate e coco
10 min
Gaspacho
1 godz. 15 min
Sopa fria de pepino, maçã e limão
10 min