Urządzenia i Akcesoria
Salmorejo
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 doses
Składniki
-
azeite extra virgem100 g
-
ovos4
-
vinagre50 g
-
presunto serrano100 g
-
dente de alho1
-
tomate maduro cortado em pedaços1000 g
-
sal1 c. chá de
-
sobras de pão cortado em pedaços pequenos100 g
-
água mais q.b. p/ cozer300 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
988.3 mg
Białko
12.9 g
Kalorie
1312.6 kJ /
313.7 kcal
Tłuszcz
22.5 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
15.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sopa de ananás com gambas picantes
1 godz. 15 min
Panacota com mirtilos
4 godz.
Carpaccio de ananás com sorvete de morango
20 min
Menu: Sopa de tomate e feijão com Omelete de couve e feta
40 min
Flans de ervilhas com creme de iogurte e hortelã
1 godz. 40 min
Gaspacho
10 min
Gaspacho
10 min
Vichyssoise
40 min
Salmorejo
25 min
Gaspacho
30 min
"Rosbife" de ganso de vitela com puré de batata, tomate-seco e molho de vinho tinto
10 godz.
Quiche de tomate, espinafres e ricota
1 godz. 30 min